Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

East Asian and American Civilization Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Feb 3, 2012

Review the following study guides if necessary:

Practice Test

1. Which of these made civilization possible in Latin America?

A. the European conquest

B. the development of writing

C. the ability to cultivate maize

D. the mild climate

 

2. _____________ is the author of Japan’s first written constitution.

A. Fujiwara Mototsune

B. Prince Shotoku

C. Fujiwara Tokihira

D. Empress Suiko

 

3. The Incan Empire is unique in history as a complex empire that did not have _______________.

A. a foreign policy of expansion and conquest

B. absolute monarchs

C. a system of writing

D. hereditary right to rule

 

4. The Khitan people of Central Asia invaded and conquered ______________ in the early eleventh century.

A. China

B. Japan

C. Korea

D. Persia

 

5. An Lushan is historically significant for _____________.

A. leading a major uprising against the Tang emperor

B. sacking the capital city of Changan

C. sending envoys to China to learn about its culture

D. being the first empress of Japan

 

6. Which tradition learned from China had the least influence on Japan?

A. hereditary monarchy

B. Confucianism

C. Buddhism

D. the Chinese writing system

 

7. What was the major long-term consequence of China’s rise in population?

A. the enlargement of the army

B. the division of China into several kingdoms

C. the impoverishment of the land and the peasantry

D. the revocation of the civil service exam

 

8. The Chinese invented all of the following except _______________.

A. the printing process

B. paper

C. gunpowder

D. the pendulum clock

 

9. The kingdom of _______________  overcame the other Korean kingdoms in the seventh century.

A. Bohai

B. Koguryo

C. Paekche

D. Silla

 

10. Which best defines the Iroquois Confederacy?

A. a popular democracy

B. a parliamentary legislature

C. an intertribal peacekeeping organization

D. a nation of several tribes

 

Answers

1. C

2. B

3. C

4. C

5. A

6. B

7. C

8. D

9. D

10. C

 

Add your own comment