Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

The Coming Of Biology Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Jun 18, 2014

If necessary, review:

The Coming Of Biology Practice Test

Directions: A good score is at least 8 correct answers out of these 10 questions.

1. An organism is best described as:

(a) A collection of body structures

(b) A group of related body functions

(c) Any highly organized thing

(d) A living thing with a high degree of order

2. The structure of an organism is:

(a) The entire program of function it carries out

(b) The arrangement or pattern built up from its component parts

(c) The highly disordered sum of all important body parts

(d) The body parts which do not seem to fit together very well

3. Anatomy is:

(a) Body structure and the study of body structures

(b) Body function and the study of body functions

(c) The study of both body structure and body function

(d) Seldom considered whenever body structures are being studied

4. Anatomy differs from physiology in that:

(a) Only physiology occurs in living things

(b) Anatomy occurs in both living and dead organisms (not rotted away)

(c) Physiology looks at the nature of body structures

(d) Anatomy only occurs in dead things

5. Biological Order:

(a) Explains the occurrence of disease and injury

(b) Represents a particular pattern associated with living things

(c) Does not really apply to the regulation of body temperature or blood sugar

(d) Often prevents the body from responding to changes in the environment

6. An S-shaped curve followed over time generally indicates:

(a) Lack of homeostasis

(b) Biological Disorder in the external environment

(c) A heavy intensity of environmental changes

(d) The maintenance of some body structure or function within its normal range

7. Biological Disorder is usually tied to:

(a) The creation of a particular pattern associated with living things

(b) A healthy and disease-free state

(c) Breaking of a particular pattern associated with living things

(d) Normal body structure and function

8. Ecology is best defined as:

(a) The removal of diseased and damaged plants and animals from the environment

(b) Study of the relationships between different organisms and their environment

(c) The wide occurrence of Biological Disorder within the external environment

(d) A complete lack of association between different organisms and their environment

9. Natural History essentially approaches Biological Order by:

(a) Naming and classifying newly discovered organisms

(b) Testing a formal hypothesis

(c) Applying the experimental method in a consistent manner

(d) Conducting experiments on living organisms and reaching conclusions from the results

10. Homeostasis:

(a) Does not usually exist in healthy individuals

(b) Represents a “control of sameness” or relative constancy of the body’s internal environment

(c) Is basically the same thing as ecological relationships

(d) Was extensively studied and defined by Aristotle

 

Answers:

1. D

2. B

3. A

4. B

5. B

6. D

7. C

8. B

9. A

10. B

Add your own comment