Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Nutrition And The Digestive System Practice Test

based on 2 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Aug 30, 2011

If necessary, review:

Nutrition And The Digestive System Practice Test

Directions: A good score is at least 8 correct answers out of these 10 questions.

1. For humans, eating grass would not be a good way of obtaining nutrients, because:

(a) Grass contains no nutrient molecules

(b) Blades of grass cannot be digested by any known type of animal

(c) Human stomachs and small intestines lack the key enzymes necessary to break down cellulose

(d) Grass can’t even be chewed by human beings!

2. Ingestion is the exact opposite of what process?

(a) Egestion

(b) Digestion

(c) Absorption

(d) Mastication

3. The movement of nutrients from the interior of the digestive tube into the blood:

(a) Absorption

(b) Secretion

(c) Defecation

(d) Ingestion

4. The chemical digestion of carbohydrates begins in the mouth, owing to the presence of:

(a) Hydrochloric acid

(b) NaHCO 3

(c) NaCl

(d) Salivary amylase

5. A thick, soupy mass of partially digested material found in the stomach and small intestine:

(a) Bolus

(b) Cud

(c) Chyme

(d) Feces

6. The first segment of the small intestine:

(a) Jejunum

(b) Vermiform appendix

(c) Duodenum

(d) Cecum

7. Technical term for the gallbladder:

(a) Gallicule

(b) Cholecyst

(c) Cystic duct

(d) Hepatic accessory organ

8. Regulates the emptying of both the common bile duct and the pancreatic duct into the duodenum:

(a) Pyloric sphincter

(b) Microvillus

(c) Hepatopancreatic sphincter

(d) Ileo-cecal sphincter

9. The large intestine begins with the dead-ended ______:

(a) Sigmoid colon

(b) Rectum

(c) Cecum

(d) Transverse colon

10. A critical structure that allows defecation to be voluntary:

(a) Vermiform appendix

(b) Internal anal sphincter

(c) Descending colon

(d) External anal sphincter

 

Answers:

1. C

2. A

3. A

4. D

5. C

6. C

7. B

8. C

9. C

10. D

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed