Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Immune and Lymphatic Systems Practice Test

based on 2 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Aug 30, 2011

If necessary, review:

Immune and Lymphatic Systems Practice Test

Directions: A good score is at least 8 correct answers out of these 10 questions.

1. Immunity literally translates to mean:

(a) “Soreness of the back”

(b) “A condition of not serving”

(c) “Open to infection”

(d) “Guards of protection”

2. The word, lymph, derives its name from what specific characteristic?

(a) Dark red color of the fluid

(b) Clear, watery fluid contents

(c) Walking with a “limp” when the lymph circulation is blocked

(d) Milky, murky sludge

3. The lymph is mainly created due to the process of:

(a) Simple diffusion

(b) Phagocytosis

(c) Antigen–antibody reactions

(d) Pressure-driven filtration

4. The ultimate destination of all lymph:

(a) Small masses of lymphatic tissue

(b) Extremely large lymph veins

(c) Blood-containing arteries

(d) Blood-containing veins

5. Act as scouts that first chemically detect and signal the presence of a foreign invader:

(a) Plasma cells

(b) Thymic lymphocytes

(c) Antigen–antibodies

(d) B-lymphocytes

6. A bone marrow lymphocyte:

(a) Readily differentiates into a plasma cell

(b) Is a major producer of antibodies

(c) Usually changes into a T-cell

(d) Basically is identical to an erythrocyte

7. Amoeba-like cells that are active in achieving immunity:

(a) B-lymphocytes

(b) Plasma cells

(c) Erythrocytes

(d) Wandering macrophages

8. An endocrine gland that secretes thymosin:

(a) Spleen

(b) Pancreas

(c) Thymus

(d) Thyroid

9. Both the spleen and red bone marrow are involved in the functions of:

(a) Hematopoiesis, recycling of old erythrocytes, and phagocytosis

(b) Antigen–antibody reactions, only

(c) Digesting important types of foodstuffs

(d) Body movement and support of the vertebral column

10. The type of tonsil also known as the adenoids:

(a) Lingual

(b) Palatine

(c) Zygomatic

(d) Pharyngeal

 

Answers:

1. B

2. B

3. D

4. D

5. B

6. A

7. D

8. C

9. A

10. D

Add your own comment