Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Neuromuscular Connection Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Aug 30, 2011

If necessary, review:

Neuromuscular Connection Practice Test

Directions: A good score is at least 8 correct answers out of these 10 questions.

1. The muscular system of humans:

(a) Involves mainly the muscles in the walls of the heart

(b) Is chiefly composed of over 600 individual skeletal muscle organs

(c) Focuses upon about 700 pairs of skeletal muscle tissues

(d) Bears no relationship to bones or tendons

2. The masseter muscle in the jaw is named for the characteristic of:

(a) Muscle shape

(b) Body location

(c) Major body action

(d) Number of muscle heads

3. In bending and straightening of the lower leg, the knee joint serves as a:

(a) Fulcrum

(b) Lever

(c) Resistance

(d) Pulling force

4. When the biceps brachii contracts, it flexes (bends) the lower arm at the elbow. The insertion of the biceps brachii must therefore be at the:

(a) Shoulder

(b) Wrist

(c) Fingers

(d) Elbow

5. Epimysium represents:

(a) A special type of joint

(b) A type of fascia located upon an entire skeletal muscle

(c) Fascia located around a bundle of muscle fibers

(d) Striated muscle fibers

6. The striations of an individual skeletal muscle fiber are chiefly due to:

(a) A stack of light I bands within the myofibrils

(b) Several groups of muscle cell nuclei closely adjacent to one another

(c) A stack of dark A bands within the myofibrils

(d) Complete lack of any significant organelle banding patterns

7. The thin myofilaments primarily consist of the protein ______

(a) Actin

(b) Myosin

(c) Z-line

(d) Cross-bridge substance

8. According to modern theory, a muscle fiber contracts because:

(a) Its thin myofilaments become shorter

(b) The relaxation of the muscle is no longer being opposed

(c) The thick myofilaments lengthen considerably

(d) The thin myofilaments slide inward over the tilted cross-bridges of myosin

9. The neuromuscular junction is alternately called the:

(a) Hypothalamus

(b) Motor end plate

(c) Axon terminals

(d) Vesicles

10. Many sensory nerve fibers ascend and relay to the cerebral cortex, and its:

(a) Postcentral gyrus

(b) Thalamus

(c) Hypothalamus

(d) Primary motor area

 

Answers:

1. B

2. C

3. A

4. D

5. B

6. C

7. A

8. D

9. B

10. B

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed