Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Urine and Sex in Animals Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Aug 30, 2011

If necessary, review:

Urine and Sex in Animals Practice Test

Directions: A good score is at least 8 correct answers out of these 10 questions.

1. The reproductive organs are essentially the same thing as the ______ organs:

(a) Urinary

(b) Genital

(c) Digestive

(d) Musculoskeletal

2. The outermost zone of the kidney:

(a) Renal pelvis

(b) Adrenal medulla

(c) Renal cortex

(d) Glomerulus

3. The major microscopic functional unit of the kidney:

(a) Nephron

(b) Renal capsule

(c) Renal pyramid

(d) Collecting duct

4. A ring of voluntary striated muscle that allows us to consciously control urination:

(a) Cardiac sphincter

(b) Cecum

(c) Glomerular ring structure

(d) Urinary sphincter

5. A tiny yarn-like ball of renal capillaries:

(a) Urinary tubule

(b) Renal pyramid

(c) Glomerulus

(d) Nephron

6. Fragmentation and regeneration is an example of:

(a) Urine formation in certain invertebrate animals

(b) Sexual reproduction in particular starfish and tunicates

(c) Embryo development in most types of fish

(d) A type of asexual reproduction

7. A female frog mounted by a male discharges her eggs into the water. This process is part of:

(a) Internal fertilization

(b) Asexual reproduction

(c) External fertilization

(d) In vitro (test-tube) fertilization

8. An eggshell-resembling structure that contains the seminiferous tubules:

(a) Germinal epithelium

(b) Scrotum

(c) Epididymis

(d) Testis

9. The main mechanism of ejaculation in males:

(a) Gravity-influenced fall of spermatozoa from the penile orifice

(b) A simple diffusion of spermatozoa from a higher to lower concentration

(c) Powerful contracting force of ductus deferens peristalsis pulls sperm out of storage

(d) The epididymis explodes due to over-filling with sperm cells

10. A pair of slender egg ducts that carry ovulated ova towards the uterus:

(a) Fallopian tubes

(b) Peyer’s patches

(c) Ureters

(d) Seminal vesicles

 

Answers:

1. B

2. C

3. A

4. D

5. C

6. D

7. C

8. D

9. C

10. A

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed