Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Quadrilaterals Practice Test

based on 2 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Apr 25, 2014

Review:

Quadrilaterals Practice Test

Directions: A good score is eight correct.

1. A quadrilateral cannot have

(a) four sides of unequal length

(b) four interior angles of unequal measure

(c) any sides with zero length

(d) an interior angle whose measure is more than 180°

2. A rhombus has sides that each measure 4 units in length. The interior area of this quadrilateral is

(a) 4 units

(b) 8 units

(c) 16 units

(d) impossible to determine without more information

3. The median of a trapezoid

(a) is parallel to the shortest side

(b) is perpendicular to the longest side

(c) is parallel to the base

(d) is perpendicular to the base

4. Suppose we are told two things about a quadrilateral: first, that it is a parallelogram, and second, that one of its interior angles measures 60°. The measure of the angle adjacent to the 60° angle is

(a) 60°

(b) 90°

(c) 120°

(d) impossible to know without more information

5. In the scenario of Question 4, the measure of the angle opposite the 60° angle is

(a) 60°

(b) 90°

(c) 120°

(d) impossible to know without more information

6. One of the interior angles of a quadrilateral measures 3 π /2 rad. From this alone, we know that this quadrilateral

(a) cannot lie in a single plane

(b) must be a parallelogram

(c) must be a trapezoid

(d) cannot be a parallelogram or a trapezoid

7. A parallelogram is a special instance of

(a) a rectangle

(b) a trapezoid

(c) a rhombus

(d) a square

8. A square is a special instance of

(a) a parallelogram

(b) a rectangle

(c) a rhombus

(d) more than one of the above

9. The length of the median of a trapezoid is

(a) equal to the average of the lengths of the two sides parallel to it

(b) equal to the difference between the lengths of the two sides parallel to it

(c) equal to the average of the lengths of the two sides it intersects

(d) equal to the difference between the lengths of the two sides it intersects

10. Suppose a square has a diagonal measure of 10 units. The area of the square is

(a) 25 square units

(b) 50 square units

(c) 100 square units

(d) impossible to determine without more information

Answers:

1. c

2. d

3. c

4. c

5. a

6. d

7. b

8. d

9. a

10. b

Add your own comment