Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Units And Constants Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 4, 2011

Review the following concepts if needed:

Units And Constants Practice Test

A good score is eight correct. Answers are given below.

1. The mole is a unit that expresses the

(a) number of electrons in an ampere.

(b) number of particles in a sample.

(c) distance from the Sun to a planet.

(d) time required for an electron to orbit an atomic nucleus. 

2. A joule is the equivalent of a

(a) foot-pound.

(b) meter per second.

(c) kilogram per meter.

(d) watt-second.

3. A direct current of 3 A flows through a coil whose inductance is 1 H. The magnetic flux caused by this current is

(a) 3 Wb.

(b) 3 H.

(c) 3 T.

(d) impossible to determine from this information.

4. A light source generates the equivalent of 4.392 mW/sr of energy at the peak visible wavelength. This is approximately equal to

(a) 6.4 × 10 −6 cd.

(b) 3.0 cd.

(c) 6.4 cd.

(d) 3.0 × 10 −6 cd. 

5. A temperature of 0 K represents

(a) the freezing point of pure water at sea level.

(b) the boiling point of pure water at sea level.

(c) the absence of all heat.

(d) nothing. This is a meaningless expression.

6. A newton is equivalent to a

(a) kilogram-meter.

(b) kilogram-meter per second.

(c) kilogram-meter per second squared.

(d) kilogram-meter per second cubed.

7. Kilograms can be converted to pounds only if you also know the

(a) temperature.

(b) mass of the object in question.

(c) gravitational-field intensity.

(d) material quantity.

8. The SI system is an expanded form of the

(a) English system.

(b) metric system.

(c) European system.

(d) American system. 

9. The radian is a unit of

(a) visible-light intensity.

(b) temperature.

(c) solid angular measure.

(d) plane angular measure.

10. The pound is a unit of

(a) mass.

(b) substance.

(c) material quantity.

(d) none of the above.

Answers

 1. b

2. d

3. a

4. b

5. c

6. c

7. c

8. b

9. d

10. d

Add your own comment