Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Decimals Practice Test

based on 1 rating
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 21, 2011

Review the following concepts if needed:

Decimals Practice Test

1. In the number 2.637945, the place value of the 9 is:

(a) hundredths

(b) thousandths

(c) ten thousandths

(d) hundred thousandths

2. Name the number 0.0035.

(a) thirty-five hundredths

(b) thirty-five thousandths

(c) thirty-five ten thousandths

(d) thirty-five hundred thousandths

3. Round 0.71345 to the nearest thousandth.

(a) 0.71

(b) 0.713

(c) 0.714

(d) 0.7136

4. Add 3.85 + 2.6 + 4.032.

(a) 9.615

(b) 11.035

(c) 9.513

(d) 10.482

5. Subtract 42.6 – 17.259.

(a) 26.814

(b) 25.341

(c) 24.431

(d) 25.431

6. Multiply 5.6 × 0.024.

(a) 0.1344

(b) 0.1286

(c) 0.1592

(d) 0.3714

7. Multiply 0.002 × 0.009.

(a) 0.000018

(b) 0.0018

(c) 0.00018

(d) 0.0000018

8. Divide 56.852 ÷ 9.32.

(a) 6.37

(b) 6.114

(c) 6.1

(d) 6.423

9. Divide 249.1 ÷ 47.

(a) 5.3

(b) 0.53

(c) 53

(d) 0.053

10. Arrange in order of smallest to largest: 0.3, 0.33, 0.003, 0.303.

(a) 0.33, 0.003, 0.3, 0.303

(b) 0.303, 0.33, 0.3, 0.303

(c) 0.303, 0.33, 0.003, 0.33

(d) 0.003, 0.3, 0.303, 0.33

11. A person cut three pieces of ribbon from a piece 36 inches long. The lengths were 8.5 in., 4.75 in., and 5.3 in. How much ribbon was left?

(a) 18.55 in.

(b) 25.95 in.

(c) 17.45 in.

(d) 23.05 in.

12. A phone card charges $0.99 for the first 10 minutes and $0.08 for each minute after that. Find the cost of a 23-minute call.

(a) $2.03

(b) $1.84

(c) $3.07

(d) $1.79

13. Change Quiz to a decimal.

(a) 3.2

(b) 0.625

(c) 0.3125

(d) 0.475

14. Change Quiz to a decimal.

(a) Quiz

(b) 0.636

(c) Quiz

(d) 0.63

15. Change 0.45 to a reduced fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

16. Change 0.125 to a reduced fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

17. Add Quiz

(a) 1.375

(b) 1.875

(c) 0.46875

(d) 0.575

18. Multiply Quiz

(a) Quiz

(b) 0.75

(c) Quiz

(d) 2.5

19. Subtract 1.237 – (–0.56).

(a) 0.677

(b) 1.797

(c) –1.797

(d) –0.677

20. Divide –0.56 ÷ 8.

(a) –0.7

(b) –0.07

(c) 0.7

(d) 7

Answers

1. c

2. c

3. b

4. d

5. b

6. a

7. a

8. c

9. a

10. d

11. c

12. a

13. c

14. c

15. c

16. b

17. a

18. a

19. b

20. b

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed