Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Fractions Basic Concepts Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 21, 2011

Review the following concepts of needed:

Fractions Basic Concepts Practice Test

1. What fraction is shown by the shaded portion of Fig. 3-3?

Quiz

Fig. 3-3.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

2. What fraction is shown by the shaded portion of Fig. 3-4?

Quiz

Fig. 3-4.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

3. Which of the following is a proper fraction?

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

4. Which of the following is an improper fraction?

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

5. Which of the following is a mixed number?

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

6. Reduce Quiz to lowest terms.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

7. Reduce Quiz to lowest terms.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

8. Reduce Quiz to lowest terms.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

9. Change Quiz to an equivalent fraction in higher terms.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

10. Change Quiz to an equivalent fraction in higher terms.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

11. Change Quiz to an equivalent fraction in higher terms.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

12. Change Quiz to a mixed number fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

13. Change Quiz to a mixed number.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

14. Change Quiz to an improper fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

15. Change Quiz to an improper fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

16. Change Quiz to an improper fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

17. Write 8 as a fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

18. Write Quiz as a whole number.

(a) 10

(b) 100

(c) 0

(d) 1

19. What number is Quiz equal to?

(a) 0

(b) 7

(c) 70

(d) Cannot have 0 in the numerator of a fraction.

20. Which number cannot be used as the denominator of a fraction?

(a) 1

(b) 0

(c) 5

(d) 100

Answers

1. c

2. b

3. b

4. d

5. b

6. d

7. a

8. b

9. d

10. b

11. a

12. c

13. b

14. a

15. c

16. d

17. a

18. d

19. a

20. b

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed