Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Graphing Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 26, 2011

Review the following concepts if needed:

Graphing Practice Test

Use Fig. 11-29 to answer questions 1–5.

Quiz

Fig. 11-29.

1. The point whose coordinates are (–5, 3) is:

(a) Point A

(b) Point B

(c) Point D

(d) Point E

2. The point whose coordinates are (4, 0) is:

(a) Point A

(b) Point B

(c) Point C

(d) Point E

3. The point whose coordinates are (–3, 3) is:

(a) Point B

(b) Point C

(c) Point D

(d) Point E

4. The point whose coordinates are (0, 2) is:

(a) Point A

(b) Point B

(c) Point C

(d) Point D

5. The point whose coordinates are (–2, –4) is:

(a) Point A

(b) Point B

(c) Point C

(d) Point E

Use Figure 11-30 to answer questions 6–9.

6. The line whose equation is 2x + 3y = 6 is:

(a) line l

(b) line m

(c) line n

(d) line o

7. The line whose equation is x = 3 is:

(a) line l

(b) line m

(c) line n

(d) line o

8. The line whose equation is x – 2y = 4 is:

Quiz

Fig. 11-30.

(a) line l

(b) line m

(c) line n

(d) line o

9. The line whose equation is y = –2 is:

(a) line l

(b) line m

(c) line n

(d) line o

10. Which is a solution to 5x – y = 12?

(a) (2, 2)

(b) (2, –12)

(c) (3, 3)

(d) (0, 12)

11. Which is a solution to –2x + y = 5?

(a) (1, 3)

(b) (3, –1)

(c) (0, 5)

(d) (2, 1)

12. Find y when x = –3 for 2x + y = –8.

(a) 2

(b) 1

(c) –2

(d) –4

13. Find x when y = –3 for 5x + 3y = 16.

(a) x = –5

(b) x = 2

(c) x = –2

(d) x = 5

14. Find the x intercept for –7x + 2y = 14.

(a) (–2, 0)

(b) (0, 7)

(c) (2, 7)

(d) (–2, 7)

15. Find the y intercept for 3x – 8y = 24.

(a) (8, 0)

(b) (0, –3)

(c) (8, 3)

(d) (0, 3)

16. Find the slope of a line containing the two points whose coordinates are (–1, 6) and (3, 8).

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

17. Find the slope of the line –6x + 3y = 10.

(a) Quiz

(b) –2

(c) 2

(d) Quiz

18. The slope of a vertical line is:

(a) 0

(b) 1

(c) undefined

(d) –1

19. When two lines are parallel, the system is said to be:

(a) consistent

(b) undefined

(c) dependent

(d) inconsistent

20. Which point is a solution for:

5x –y = 11

2x + y = 10

(a) (5, 0)

(b) (-2, 2)

(c) (3, 4)

(d) (10, -1)

Answers

1. c

2. a

3. b

4. b

5. d

6. c

7. b

8. a

9. d

10. c

11. c

12. c

13. d

14. a

15. b

16. b

17. c

18. c

19. d

20. c

Add your own comment