Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Integers Practice Test

based on 11 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Oct 18, 2013

Review the following concepts if needed:

Integers Practice Test

1. Find | -12|.

(a) 12

(b) -12

(c) 0

(d) |12|

2. Find the opposite of 3.

(a) |3|

(b) 0

(c) -3

(d) 3

3. Find the value of -(-8).

(a) -8

(b) 0

(c) 8

(d) -(+8)

4. Which number is the largest: -6, -2, 0, 3?

(a) -6

(b) -2

(c) 0

(d) 3

5. Add -9 + 6.

(a) -15

(b) 3

(c) 15

(d) -3

6. Add -8 + (-15).

(a) 23

(b) -7

(c) +7

(d) -23

7. Add 17 +(-3) + (-2) + 5.

(a) 17

(b) 27

(c) –17

(d) –20

8. Subtract –12 – 3.

(a) –9

(b) –15

(c) 9

(d) 15

9. Subtract –5 – (–9).

(a) 4

(b) 14

(c) –45

(d) –14

10. Subtract 18 – (–5).

(a) 13

(b) 23

(c) –23

(d) –13

11. Simplify 8 – 3 + 2 – 7 – 5.

(a) 25

(b) –19

(c) –5

(d) +5

12. Multiply (–9)(6).

(a) –54

(b) –15

(c) +54

(d) +15

13. Multiply (–7)(+9).

(a) 63

(b) 72

(c) –16

(d) –63

14. Multiply (–8)(–3)(+4)(–2)(5).

(a) –720

(b) –960

(c) 540

(d) 400

15. Divide (–48) ÷ (+6).

(a) 8

(b) –8

(c) 9

(d) –5

16. Divide (–22) ÷ (–11).

(a) –2

(b) 11

(c) –11

(d) 2

17. Find (–9) 4 .

(a) –6561

(b) 36

(c) 6561

(d) –36

18. Simplify 8 – 4×2 + 6.

(a) 10

(b) 6

(c) 12

(d) 8

19. Simplify 5×2 2 + 4 – 3.

(a) 101

(b) 0

(c) 19

(d) 21

20. Simplify 3×(6 – 2 + 1) ÷ 5.

(a) 3

(b) –5

(c) 2

(d) 15

21. Simplify 5 × (13 – 6) 3 + 96 ÷ 6.

(a) 584

(b) 326

(c) 1248

(d) 1731

Answers

1. a

2. c

3. c

4. d

5. d

6. d

7. a

8. b

9. a

10. b

11. c

12. a

13. d

14. b

15. b

16. d

17. c

18. b

19. d

20. a

21. d

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed