Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Measurement Practice Test

based on 1 rating
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 26, 2011

Review the following concepts if needed:

Measurement Practice Test

1. Change 9 feet to inches.

(a) 27 in.

(b) 90 in.

(c) 108 in.

(d) 180 in.

2. Change 75 feet to yards.

(a) 5 yd

(b) 25 yd

(c) 150 yd

(d) 225 yd

3. Change 33,264 feet to miles.

(a) 6.3 mi

(b) 18.9 mi

(c) 12.6 mi

(d) 9.45 mi

4. Change 5 yards 2 feet to inches.

(a) 17 in.

(b) 182 in.

(c) 196 in.

(d) 204 in.

5. Change 123.7 yards to miles.

(a) 0.23

(b) 0.56 mi

(c) 0.07 mi

(d) 0.14 mi

6. Change 16 yards, 6 feet, 10 inches to inches.

(a) 658 in.

(b) 130 in.

(c) 576 in.

(d) 340 in.

7. Change 86 pounds to ounces.

(a) 344 oz

(b) 688 oz

(c) 1032 oz

(d) 1376 oz

8. Change 10,800 pounds to tons.

(a) 5 T

(b) 5.4 T

(c) 54 T

(d) 540 T

9. Change 43 ounces to pounds and write the remainder in ounces.

(a) 1 lb 11 oz

(b) 3 lb 9 oz

(c) 2 lb 9 oz

(d) 2 lb 11 oz

10. Change 6 tons to ounces.

(a) 12,000 oz

(b) 192,000 oz

(c) 96,000 oz

(d) 36,000 oz

11. Change Quiz pounds to ounces.

(a) 220 oz

(b) 192 oz

(c) 96 oz

(d) 110 oz

12. Change 9000 pounds to tons.

(a) 4 T

(b) 9 T

(c) 10 T

(d) 4.5 T

13. Change 4.5 gallons to ounces.

(a) 144 oz

(b) 288 oz

(c) 576 oz

(d) 10,368 oz

14. Change 14 quarts to pints.

(a) 7 pt

(b) 28 pt

(c) 84 pt

(d) 3.5 pt

15. Change 12 pints 3 ounces to ounces.

(a) 96 oz

(b) 99 oz

(c) 192 oz

(d) 195 oz

16. Change 102 months to years.

(a) 4.25 yr

(b) 6 yr

(c) 8.5 yr

(d) 16 yr

17. Change 45 seconds to minutes.

(a) 0.75 min

(b) 270 min

(c) 0.25 min

(d) 2700 min

18. Change 50 days into weeks and write the remainder in days.

(a) 6 wk 2 da

(b) 5 wk 4 da

(c) 7 wk 1 da

(d) 9 wk 3 da

19. How high in miles is Mt. McKinley if it is 20,320 feet high?

(a) about 5.4 mi

(b) about 11.5 mi

(c) about 3.8 mi

(d) about 6.4 mi

20. Find the cost per ounce of milk if a gallon of milk sells for $2.56.

(a) $0.06

(b) $0.04

(c) $0.02

(d) $0.08

Answers

1. c

2. b

3. a

4. d

5. c

6. a

7. d

8. b

9. d

10. b

11. d

12. d

13. c

14. b

15. d

16. c

17. a

18. c

19. c

20. c

Add your own comment