Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Operations With Monomials And Polynomials Practice Test

based on 3 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 26, 2011

Review the following concepts if needed:

Operations with Monomials and Polynomials Practice Test

1. Add (2x 2 + x + 1) + (3x 2 - 5x + 2).

(a) 5x 2 - 4x + 3

(b) 6x 2 - 4x + 2

(c) 6x 2 - 5x + 2

(d) 5x 2 - 6x + 3

2. Add (6x + 2y) + (4x - 8y).

(a) 10x + 10y

(b) 24x - 32y

(c) 10x - 6y

(d) 10x - 16y

3. Subtract (2x - 8) - (5x + 4).

(a) 10x - 32

(b) - 3x - 12

(c) 3x + 12

(d) - 3x - 4

4. Subtract (3a - 2b + c) - (4a + 5b + 6c).

(a) -12a -10b + 6c

(b) 7a + 3b + 6c

(c) a - 3b - 7c

(d) -a - 7b - 5c

5. Multiply 7x 2 · 3x.

(a) 10x 3

(b) 21x 3

(c) 21x 2

(d) 10x 2

6. Multiply 3x 2 · 4xy · (-2x 3 ).

(a) 12x 3 y

(b) -24x 6 y

(c) 10x 2 y 3

(d) -24x 3 y

7. Find (3x 2 ) 3 .

(a) 27x 6

(b) 9x 6

(c) 27x 5

(d) 9x 5

8. Find (-2x 2 y 3 ) 4 .

(a) -16x 6 y 12

(b) -8x 6 y 7

(c) 8x 6 y 3

(d) 16x 8 y 12

9. Multiply y(2y 2 - y + 6).

(a) 3y 3 - 3y 2 + 6

(b) 2y 3 - y 2 + 6y

(c) 3y 3 - 4y 2 + 7y

(d) 2y 3 + 3y 2 + 6y

10. Multiply - 5a(6a 2 + 3ab + 2b).

(a) -11a 3 - 2a 2 b - 3ab

(b) 11a 3 + 8a 2 b + 7ab

(c) -30a 3 - 15a 2 b - 10ab

(d) 30a 3 + 15a 2 b + 10ab

11. Multiply (x - 9)(2x - 1).

(a) 2x 2 - 19x + 9

(b) 2x 2 + 9

(c) 3x 2 - 10

(d) 2x 2 + 19x + 9

12. Multiply (4x - 7)(2x + 1).

(a) 8x 2 - 14x - 7

(b) 6x 2 - 7

(c) 8x 2 - 7

(d) 8x 2 - 10x - 7

13. Find (x + 7) 2 .

(a) x 2 + 49

(b) x 2 + 14x + 49

(c) x 2 + 7x + 49

(d) 2x 2 + 14

14. Find (3x - 8) 2 .

(a) 9x 2 - 24 + 64

(b) 9x 2 - 64

(c) 9x 2 - 48x + 64

(d) 9x 2 + 64

15. Multiply (3a 2 + 2a - 1)(5a - 1).

(a) 15a 3 + 13a 2 + 7a - 1

(b) 15a 3 + 7a 2 - 10a + 1

(c) 15a 3 - 13a 2 - 10a - 1

(d) 15a 3 + 7a 2 - 7a + 1

16. Multiply (x - 3)(x 2 + 4x - 6).

(a) x 3 + x 2 - 18x + 18

(b) x 3 - x 2 + 18x - 18

(c) x 3 + x 2 - 18x - 18

(d) x 3 + x 2 + 18x + 18

17. Divide 15x 3 ÷ 3x.

(a) 5

(b) 5x 2

(c) 5x

(d) 5x 3

18. Divide –32a 2 b 3 c 4 ÷ 8ab 3 c 2 .

(a) -4ac 2

(b) 4ab 2 c

(c) -4abc

(d) 4a 2 bc

19. Divide 32x 2 + 30x - 6 by 2.

(a) 16x 2 - 15x - 3

(b) 16x 2 + 15x - 3

(c) 16x 2 + 30x - 6

(d) 16x 2 - 15x + 6

20. Divide 25a 2 b 3 - 20 a 4 b 2 + 15ab by -5ab

(a) 5ab - 4a 2 b - 3

(b) -5a 2 b + 4ab - 3

(c) 5ab 2 + 4a 3 b - 3

(d) -5ab 2 + 4a 3 b - 3

Answers

1. a

2. c

3. b

4. d

5. b

6. b

7. a

8. d

9. b

10. c

11. a

12. d

13. b

14. c

15. d

16. a

17. b

18. a

19. b

20. d

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed