Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Percent Practice Test

based on 5 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 22, 2011

Review the following concepts if needed:

Percent Practice Test

1. Write 6% as a decimal.

(a) 0.006

(b) 0.06

(c) 0.6

(d) 6.0

2. Write 54.8% as a decimal.

(a) 0.548

(b) 5.48

(c) 0.0548

(d) 5480

3. Write 175% as a decimal.

(a) 0.175

(b) 1.75

(c) 17.5

(d) 1750

4. Write 0.39 as a percent.

(a) 0.39%

(b) 39%

(c) 0.039%

(d) 390%

5. Write 0.511 as a percent.

(a) 0.511%

(b) 0.00511%

(c) 51.1%

(d) 511%

6. Write 9 as a percent.

(a) 9%

(b) 90%

(c) 900%

(d) 0.09%

7. Write Quiz as a percent.

(a) 7%

(b) 700%

(c) 70%

(d) 0.7%

8. Write Quiz as a percent.

Quiz

9. Write Quiz as a percent.

(a) 2.875%

(b) 28.75%

(c) 287.5%

(d) 2875%

10. Write 72% as a fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

11. Write 5% as a fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

12. Write 125% as a fraction.

(a) Quiz

(b) Quiz

(c) Quiz

(d) Quiz

13. Find 25% of 180.

(a) 0.45

(b) 4.5

(c) 45

(d) 4,500

14. 6 is what percent of 25?

(a) 150%

(b) 24%

(c) Quiz

(d) 72%

15. 3% of what number is 90?

(a) 2.7

(b) 270

(c) 300

(d) 3000

16. 72% of 360 is what number?

(a) 25.920

(b) 50

(c) 259.2

(d) 500

17. A person bought a house for $92,000 and made a 20% down payment. How much was the down payment?

(a) $1,840

(b) $18,400

(c) $4,600

(d) $460

18. If the sales tax rate is 5% and the sales tax on an item is $1.65, find the cost of the item.

(a) $3

(b) $33

(c) $0.08

(d) $80

19. A person earned a commission of $285 on an item that sold for $1,900. Find the rate.

(a) 5%

(b) 15%

(c) 150%

(d) 6%

20. A salesperson sold 4 chairs for $75 each and a table for $200. If the commission rate is 9.5%, find the person's commission.

(a) $4.75

(b) $26.13

(c) $475.00

(d) $47.50

Answers

1. b

2. a

3. b

4. b

5. c

6. c

7. c

8. d

9. c

10. d

11. a

12. b

13. c

14. b

15. d

16. c

17. b

18. b

19. b

20. d

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed