Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Whole Numbers Practice Test

based on 6 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Sep 21, 2011

Review the following concepts if needed:

Whole Numbers Practice Test

1. Name 56,254.

(a) five ten thousands, six thousands, two hundreds, five tens, and four ones

(b) fifty-six million, two hundred fifty-four

(c) fifty-six thousand, two hundred fifty-four

(d) fifty-six hundred, two hundred fifty-four

2. Name 30,000,000,006.

(a) thirty million, six

(b) thirty-six billion

(c) thirty-six million

(d) thirty billion, six

3. Round 5,164,287 to the nearest hundred thousand.

(a) 5,200,000

(b) 5,000,000

(c) 5,100,000

(d) 5,160,000

4. Round 879,983 to the nearest hundred.

(a) 870,000

(b) 880,983

(c) 879,000

(d) 880,000

5. Round 4,321 to the nearest ten.

(a) 4,300

(b) 4,320

(c) 4,000

(d) 4,330

6. Add 56 + 42 + 165 + 20.

(a) 280

(b) 283

(c) 293

(d) 393

7. Add 15,628 + 432,800 + 536.

(a) 449,864

(b) 448,946

(c) 449,846

(d) 448,964

8. Add 1,259 + 43,756, + 200 + 8,651.

(a) 53,866

(b) 53,686

(c) 53,668

(d) 53,863

9. Subtract 900 – 561.

(a) 393

(b) 933

(c) 339

(d) 449

10. Subtract 252,631 – 47,882.

(a) 204,749

(b) 215,859

(c) 204,947

(d) 215,895

11. Subtract 371,263,409 – 56,300,266.

(a) 341,936,314

(b) 314,963,143

(c) 341,832,497

(d) 314,639,413

12. Multiply 38 × 52.

(a) 1,876

(b) 1,967

(c) 1,976

(d) 1,867

13. Multiply 3521 × 643.

(a) 2,363,003

(b) 2,246,003

(c) 2,642,003

(d) 2,264,003

14. Multiply 2003 × 406.

(a) 800,018

(b) 803,218

(c) 813,018

(d) 813,218

15. Divide 5,481 ÷ 87.

(a) 36

(b) 73

(c) 63

(d) 37 R15

16. Divide 190,314 ÷ 654.

(a) 291

(b) 290

(c) 271

(d) 290 R13

17. Divide 16,177 ÷ 647.

(a) 25

(b) 27

(c) 32

(d) 25 R2

18. In a 30-minute television program, there were 12 1-minute commercials. How many minutes of actual programming were there?

(a) 42 minutes

(b) 18 minutes

(c) 260 minutes

(d) 28 minutes

19. Tonysha made the following deposits in her savings account: $53, $29, $16, $43, and $35. How much has she saved so far?

(a) $167

(b) $166

(c) $176

(d) $177

20. South Side College Band purchased 25 new uniforms costing $119 each. What was the total cost?

(a) $2,975

(b) $478

(c) $144

(d) $3,604

Answers

1. c

2. d

3. a

4. d

5. b

6. b

7. d

8. a

9. c

10. a

11. b

12. c

13. d

14. d

15. c

16. a

17. d

18. b

19. c

20. a

Add your own comment