Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Quadratic Functions Practice Test

based on 2 ratings
By — McGraw-Hill Professional
Updated on Oct 4, 2011

Review the following concepts if needed:

Quadratic Functions Practice Test

Practice

  1. What is the vertex for f ( x ) = −2( x −1) 2 + 4?

    (a) (1, 4)

    (b) (−1, 4)

    (c) (−2, 4)

    (d) (2, 4)

  2. Complete the square on y = x 2 − 6 x + 10 to write it in the form y = a ( xh ) 2 + k .

    (a) y = ( x − 3) 2 + 9

    (b) y = ( x − 3) 2 + 19

    (c) y = ( x − 3) 2 − 9

    (d) y = ( x − 3) 2 + 1

  3. Complete the square on y = 3 x 2x + 1 to write it in the form y = a ( xh ) 2 + k .

    Quadratic Functions Chapter 6 Review

  4. What are the x -and y -intercepts for f ( x ) = 2 x 2 + x − 6?

    (a) The y -intercept is −6, and the x -intercepts are Quadratic Functions Chapter 6 Review and 2.

    (b) The y -intercept is −6, and the x -intercepts are − Quadratic Functions Chapter 6 Review and 2.

    (c) The y -intercept is −6, and the x -intercepts are Quadratic Functions Chapter 6 Review and −2.

    (d) The y -intercept is −6, and the x -intercepts are Quadratic Functions Chapter 6 Review and −2.

  5. What is the vertex for f ( x ) = −0.02 x 2 + 3 x − 10?

    (a) (75, − 122.5)

    (b) (−75, −347.5)

    (c) (75, 102.5)

    (d) (75, 5615)

  6. Find the maximum or minimum functional value for f ( x ) = 6( x − 25) 2 + 100.

    (a) The maximum functional value is 25.

    (b) The maximum functional value is 100.

    (c) The minimum functional value is 25.

    (d) The minimum functional value is 100.

  7. Find the quadratic function with vertex (4, −2) and with the point Quadratic Functions Chapter 6 Review on its graph.

    Quadratic Functions Chapter 6 Review

     

    Quadratic Functions Chapter 6 Review

    Fig. 6.19

  8. What is the function whose graph is in Figure 6.19?

    (a) f ( x ) = −2( x + 1) 2 + 2

    (b) f ( x ) = −2( x − 1) 2 + 2

    (c) f ( x ) = 2( x + 1) 2 + 2

    (d) f ( x ) = 2( x − 1) 2 + 2

  9. A hot dog vendor at a local fair averages 140 hot dogs per day when the price is $3. If for every $0.25 increase in the price, 10 fewer hot dogs are sold on average, what price maximizes the revenue?

    (a) $3.00

    (b) $3.25

    (c) $3.50

    (d) $3.75

  10. A warehouse manager wants to fence a rectangular area behind his warehouse. He has 120 meters of fencing available. If the side against the building does not need to be fenced, what is the maximum enclosed area?

    (a) 1500 square meters

    (b) 1700 square meters

    (c) 1600 square meters

    (d) 1800 square meters

Solutions

  1. A
  2. D
  3. B
  4. C
  5. C
  6. D
  7. A
  8. B
  9. B
  10. D
Add your own comment