Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

The Road to Revolution Practice Test

By — McGraw-Hill Professional
Updated on Feb 4, 2012

Review the following study guides if necessary:

Practice Test

1. Before the Revolution, each British colony might be described as ___________________

A. a constitutional monarchy

B. an absolute monarchy

C. an absolute democracy

D. a republic

 

2. __________________ taxed imported paint, paper, glass, and tea throughout the colonies.

A. The Sugar Act

B. The Stamp Act

C. The Townshend Acts

D. The Intolerable Acts

 

3. What was the important difference between the Sugar Act and the subsequent parliamentary acts?

A. The Sugar Act was an attempt to regulate trade.

B. The Sugar Act was an outright tax.

C. Parliament repealed the Sugar Act.

D. William Pitt and Benjamin Franklin argued against the Sugar Act in Parliament.

 

4. John Adams agreed to defend the British soldiers involved in the Boston Massacre because _______________

A. he was a member of the British army.

B. he was loyal to the British government.

C. he believed that they had the right to a fair trial.

D. he had participated in the incident and knew what had happened.

 

5. The Sons and Daughters of Liberty are best described as __________________

A. anarchists.

B. political activists.

C. official representatives.

D. delegates to a national assembly.

 

6. Why did the participants in the Boston Tea Party disguise themselves as “Indians”?

A. so that the Indians would be blamed

B. so that they would escape punishment

C. toshowfriendshipfortheIndians

D. to show defiance to the British

 

7. Parliament responded to the Boston Tea Party by passing ___________________

A. the Proclamation of 1763.

B. the Townshend Act.

C. the Intolerable Acts.

D. the Magna Carta.

 

8. What was the purpose of the First Continental Congress?

A. to raise a standing army and appoint a commander in chief

B. to establish a unified central government for the colonies

C. to declare independence from Great Britain

D.  to discuss opposition to the Intolerable Acts

 

9. _______________ was the direct target of the Intolerable Acts of 1774.

A. Georgia

B. Massachusetts

C. NewYork

D. Virginia

 

10. ___________________ is famous for an engraving depicting a highly exaggerated image of the Boston Massacre.

A. Samuel Adams

B. Patrick Henry

C. Benjamin Franklin

D. Paul Revere

 

Answers

1. D

2. C

3. A

4. C

5. B

6. B

7. C

8. D

9. B

10. D

Add your own comment

Ask a Question

Have questions about this article or topic? Ask
Ask
150 Characters allowed