Education.com
Try
Brainzy
Try
Plus

Verb List Practice Exercises

By
Updated on Sep 20, 2011

Review the following study guide if needed:

Verb List Study Guide

Verb List Practice Exercises

Practice Exercise

Circle the the correct meaning of the italicized word in each sentence.

1. To compile something is to
  a. appreciate it.
  b. value it.
  c. describe it.
  d. gather it.
2. To derive something is to
  a. expand it.
  b. understand it.
  c. clarify it.
  d. avoid it.
3. If you allocate something, you
  a. worry about it.
  b. understand it.
  c. assign it.
  d. forget it.
4. To compensate someone means to
  a. pay them.
  b. criticize them.
  c. flatter them.
  d. dismiss them.
5. To deduce something is to
  a. think negatively about it.
  b. wonder if it is true.
  c. fix it firmly.
  d. figure it out rationally.
6. When you augment your work, you are
  a. increasing it.
  b. finishing it.
  c. avoiding it.
  d. enjoying it.
7. To perceive something means to
  a. oppose it.
  b. damage it.
  c. understand it.
  d. forget it.
8. To prioritize a task means to
  a. not complete it.
  b. continue doing it.
  c. despise doing it.
  d. plan to do it first.
9. To cease doing something is to
  a. continue doing it.
  b. despise doing it.
  c. stop doing it.
  d. appreciate doing it.
10. To attain something is to
  a. achieve it.
  b. reject it.
  c. imitate it.
  d. expand it.
11. When you interpret something you
  a. ask for it.
  b. admire it.
  c. explain it.
  d. inquire about it.
12. To utilize something is to
  a. understand it.
  b. use it.
  c. imitate it.
  d. achieve it.

Answers

  1. d
  2. b
  3. c
  4. a
  5. d
  6. a
  7. c
  8. d
  9. c
  10. a
  11. c
  12. b

Words You Should Now Know

  • allocate
  • deduce
  • attain
  • devour
  • augment
  • interpret
  • cease
  • prioritize
  • compensate
  • utilize
  • compile
  • versatile

Extra Words You Learned in This Study Guide

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
Add your own comment